23 Nisan 2016 Cumartesi

Ankara'ya yeni bir tat: Carmelo's

Hayatın hızlı akışında yaptığımız tüm eylemler de hızlanıyor iken gündelik pratiklerimiz de bu hızdan nasibini alıyor. 
Anlık iletilerle hayatımızı geçirirken, hep bir yerlere koşuşturma durumunda kalıyoruz. 
Peki hayatın bu hızlı akışından yemek yeme alışkanlıklarımız nasıl etkileniyor?
 'Good food'dan 'fast food'a ışık hızıyla geçmiş bir toplum olarak eski alışkanlıklarımıza özlemimiz büyüyor. 
Son günlerde yeni nesil, modern tasarımlı ve zengin menülü restoranlar vesilesiyle yemek yemenin eskisi gibi bir rituele dönüşmeye başladığını görmek sevindirici. 
Ankara'da yaşayanların kaderi, hep aynı mekanlarda takılmak zannederdim ki; son dönemlerde açılan, coffee shoplar, yeni nesil restoranlar bu fikrimi hızla değiştirdi. Çok da mutlu etti aynı zamanda.
Bugün de bu mekanların Ankara'daki yeni temsilcisi Carmelo's' dan bahsedeceğim.





"Every 7 Day Eat Well" diyerek yola çıkan Carmelo's bu mekanlar arasında en sevdiklerimden. 
Mekanın tasarımı adımınızı attığınız ilk andan itibaren sizi gerçekten etkiliyor. Abartıdan uzak, şık dekorasyonuyla yemeğinizi yerken, ortamın ambiyansıyla rahatlatıyorsunuz.
Ankara'da çok da alışık olmadığımız bir tarzı olan bu mekan sadece dekorasyonuyla değil asıl menüsüyle beni fethetti. 



  İlk gittiğimizde tok karna gittiğimiz için ne yiyeceğimizi bilememiştik. ve imdadımıza restoranın şefi Onur bey yetişti, sağolsun. Bize tatlı önermesini istediğimizde, tiramisunun gerçek kedi dili bisküviden yapıldığını ve iddialı olduklarını söylediğinde abarttığını düşündüm, yalan yok. Ama bir tiramisu aşığı olarak ba - yıl- dım :)
Emir için önerdiği beyaz çikolata çorbası ise en meşhur tatlılardanmış ve bence efsaneydi. Sunum çook başarılıydı. Kaseyle gelen bir tatlı ve gerçekten çorba kıvamında beyaz çikolata düşünün. Çilekli dondurma ile servis edilen tatlıyı kıskanmamak elimde değildi, gözüm kaldı:) 



Onur beyle sohbetimizde restoranın konseptini, menüsünü, mutfağını epey konuştuk. Özellikle ana yemeklerden 'dana yanağını' ve kahvaltısını denememizi önerdi. 
Bir başka akşam görüşmek üzere ayrıldık ama aklımızı tırmaladı vallahi "o yemekler nasıldır kim bilir?" düşüncesi:)
Ve ilk fırsatta akşam yemeğe gidip dana yanağını denedik. 
Bir gün öncesinden marine edilen ve dinlendirilen dananın yanak etinden yapılan ve kişnişli pilavla ve pancar cipsiyle servis edilen acayip bir lezzet. Sunumdan bahsetmeme zaten gerek yok,sade ve şık, bir harika. 



Ayrıca yemeğin yanında içtiğimiz smoothielerden salatalıklı olanı şiddetle tavsiye ediyorum. 
Carmelo's'un bir başka lezzetinden daha bahsetmeden edemeyeceğim. Mükemmel bitki çaylarına da ayrıca bayıldım. Çeşit çeşit çayları çok hoş içimli. Eğer çok sevip evde yapmak isterseniz de Carmelo's'un içinde yemeklerinde kullandıkları ürünlerin satıldığı minik bir de stantları var. 
Siz de Ankara'da değişiklik arıyorsanız ve yemeği bir zevke dönüştürmeyi sevenlerdenseniz, vakit kaybetmekten gidin;) 

Adres: 
Via Flat Söğütözü/ Çankaya


Güzel bir hafta sonu geçirmeniz dileğiyle, çocukların ölmediği bir ülkede 23 Nisan'ı bayram tadında kutlamak üzere... 
Sevgiyle kalın!

Busi 

Not: yemek görselleri dışındaki görseller alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder